اکبری شریف ادامه داد: رکوردها و فنوتیپ گاوها ثبت و پس از بررسی کارشناسان، گاو های مورد نظر جمع آوری و با رعایت اصول بهداشتی، زیر نظر دامپزشکی در مکان مشخص نگهداری می شوند و در روز موعود جشنواره این گاوها از داخل رینگ و از مقابل هیئت ژوری کاملا بی طرف داخلی و یک داور خارجی عبور کرده و رتبه بندی اول تا سوم شده و گاوهای برتر جزو برندهای کشور محسوب می شوند.
رئیس مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی با بیان اینکه در این جشنواره ۲۵ آیتم بررسی می شود، عنوان کرد: فرم دست، پا، پستان، صافی کمر، دور شکم، دور سینه، نحوه راه رفتن، سر و صورت، طول گردن و.... مورد ارزیابی و امتیاز دهی قرار می گیرد.
وی ادامه داد: این جشنواره ها یک روش الگو سازی برای دامداران است و باعث ارتقا سطح دامداری ها در کشور می شود.
اکبری شریف در رابطه با زمان برگزاری جشنواره گاو هولشتاین گفت: این جشنواره از امروز دوشنبه ۸ آبان در استان اصفهان برگزار می شود.
رئیس مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی با اشاره به اینکه ایران جزو کشور های برتر صنعت گاو شیری در دنیا است، خاطرنشان کرد: پس از امریکا در کنار کانادا دارای برترین ژنتیک گاو شیری هولشتاین هستیم و مجموعه وزارت خانه برای ارتقا این صنعت تلاش بسیار کرده است. ژنتیک تنها در مراکز اصلاح نژاد دام کشور قابلیت اصلاح و تغییر را دارد.
اکبری شریف تصریح کرد: برای اصلاح نژاد گاو به یک جریان ژنیکی مابین دامداران کشور با دامداران دیگر نقاط دنیا نیاز است که این جریان ژنیکی توسط مرکز اصلاح نژاد کنترل و ارزیابی می شود و استفاده از بروز ترین ژنیک ها در دنیا به دامداران اطلاع رسانی می شود.
وی ادامه داد: ایجاد یک جریان ژنی در کشور از والدین شروع و به فرزندان این گاوها تعمیم می یابد و پیشرفت ژنتیکی را در بچه ها می بینیم که باید مثبتِ میانگین والدین باشند که باعث می شود از رکورد شیر ۱۴ کیلو به میانگین ۳۷ کیلوگرم برسیم.
رئیس مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی با بیان اینکه موضوع مهم دیگر ثبت رکورد و مشخصات دام است، عنوان کرد: آنچه باعث می شود در گاوداری های صنعتی بدانیم چه اتفاقاتی در حال وقوع است، ثبت و تشکیل مشخصات و شناسنامه برای گوساله های نر و ماده و تهیه رکورد تولیدی برای گوساله های ماده که به دنیا می آیند. این ثبت بر اساس یک برنامه ریزی انجام و برای ما ارسال می شود که برای ما نقشه راه محسوب می شود.
وی ادامه داد: در زمینه بهبود و مدیریت هم برنامه DHI را داریم که در سطح گاوداری ها در حال انجام است و تغذیه، تولید مثل و بهداشت را داخل نرم افزارها ثبت می کنند و به گاودار اعلام می شود که در کدام بخش تولید اقتصادی بیشتری خواهد داشت و در کدام بخش نیاز به برطرف شدن مشکل و نواقص است. این جشنواره همزمان با بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی صنعت دام، طیور، دامپزشکی و فراورده های لبنی صادراتی اصفهان تا تاریخ 11 ابان ماه در محل برگزاری نمایشگاه های استان اصفهان واقع در کمربندی شرق در ساعات بازدید 8 الی 12 برای جشنواره و ساعت 15 الی 21 برای نمایشگاه میزبان عموم کارشناسان، دامپزشکان، دست اندارکاران و متخصصان صنعت دام خواهد بود.
تاریخ انتشار :
1402/8/8