پنج شنبه یکم آذر ۱۴۰۳

نمایشگاه قرآن، ماندگارترین فعالیت اجرایی مذهبی در اصفهان است

هفدهمین نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان با رویکرد ارتقای فرهنگ قرآنی سطح جامعه و نهادینه‌سازی سبک زندگی قرآنی در اصفهان گشایش یافت.

به گزارش روابط عمومی نمایشگاه بین‌المللی اصفهان، در این نمایشگاه که تا دهم اردیبهشت‌ماه برپا خواهد بود، 140 موسسه قرآنی، نهاد و سازمان اجرایی فعال در حوزه قرآن و عترت به ارائه توانمندی‌ها و دستاوردهای خود در این حوزه می‌پردازند.

مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی استان اصفهان در آیین گشایش این نمایشگاه گفت: پس از سه سال وقفه، قرن و سال جدید با برگزاری نمایشگاه قرآن و عترت آغاز می‌شود که امیدواریم این نمایشگاه نقشه راهی برای امور مختلف فرهنگی در کشور باشد.

علیرضا مرتضوی با اشاره به اینکه فعالان حوزه قرآنی در امور نشر، خطاطی، قصه‌ها، تئاتر قرآنی و آستان قدس رضوی در این نمایشگاه حضور دارند، افزود: فعالان قرآنی از چهار استان کشور در هفدهمین نمایشگاه قرآن و عترت که با رویکرد خانواده‌ها و به ویژه جوانان و نوجوانان برگزار شده است، حضور دارند.

وی ادامه داد: بیش از پنج هزار متر مربع فضای نمایشگاهی در اختیار مشارکت‌کنندگان حاضر در نمایشگاه قرآن و عترت قرار گرفته و نمایشگاه به مدت شش روز تا دهم اردیبهشت ماه از ساعت 16 تا 20 برای بازدیدکنندگان فعال خواهد بود.

 

برگزاری نمایشگاه قرآن، بهترین اتفاق این روزهای اصفهان

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اصفهان نیز در این مراسم با اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاه قرآن یکی از بهترین اتفاقات این روزهای اصفهان به شمار می‌رود، گفت: برپایی این نمایشگاه در شرایطی که جامعه نیاز به افزایش روحیه معنویت دارد، نشان می‌دهد که دست‌اندرکاران این حوزه، سیاستگذاری‌های صحیحی انجام داده‌اند.

محمدرضا جان‌نثاری با اشاره به تبعات ناشی از استفاده بی‌حد و حصر از فضای مجازی پس از شیوع بیماری کرونا، گفت: هیچ کار فرهنگی از عهده اتفاقات رخ داده برنمی‌آمد، مگر کار قرآنی و فقط قرآن می‌تواند در این شرایط هماوردی کند.

وی اظهار داشت: برگزاری نمایشگاه قرآن در اصفهان و گرایش مردم این شهر به علوم قرآنی امر تازه‌ای نیست، ولی نکته‌ای که باید به آن توجه کرد، بازه زمانی برگزاری نمایشگاه بوده که همواره در ماه مبارک رمضان انجام می‌شده است.

وی افزود: زمانی که کرونا فراگیر شد، ناشناخته بود و هیچ‌کس نمی‌دانست چگونه با آن برخورد کند؛ چنانکه شاهد برخوردهای افراطی در روزهای اولیه شیوع ‌‌‌این ویروس بودیم و در نتیجه وحشتی که به دنبال آن حاکم شد، همه جا را درست یا غلط تعطیل کردیم، از جمله همه مراکزی که به جامعه معنویت پمپاژ  می‌کرد و در کنار آن، مراکز آموزشی نیز تعطیل‌ شد، ولی چون آموزش تعطیل‌شدنی نبود، در فضای مجازی ادامه یافت، آن هم فضای مجازی ولنگاری که هیج حد ‌‌‌و حصری برای آن وجود ندارد و در کنار خوبی‌ها، پلشتی‌هایی نیز دارد. بنابراین، پاک‌ترین فضاها تعطیل شدند و دانش‌آموزان و دانشجویان در معرض آلوده‌ترین فضا قرار گرفتند که در بعضی از موقعیت‌ها شاهد آثار مخرب آن بوده‌ایم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اصفهان با بیان اینکه اکنون نمایشگاه قرآن در چنین شرایطی برگزار می‌شود، تصریح کرد: وقتی کسی از شدت گرما در حال شکنجه شدن است و لیوانی آب خنک به دستش می‌دهند، برایش بسیار لذت‌بخش است و نمایشگاه قرآن دقیقاً حکم همین آب خنک را دارد.

وی ادامه داد: اگر رهبر معظم انقلاب بر کار فرهنگی فاخر تأکید می‌کنند، برگزاری نمایشگاه قرآن دقیقاً یکی از همین موارد است که بسیار به‌موقع و به‌جا برگزار شد و مطمئناً در این موقعیت به یادگار خواهد ماند. یکی از بهترین کارهایی که امکان انجام آن وجود داشت، رجوع به قرآن بود و هیچ کار فرهنگی از عهده اتفاقات رخ داده برنمی‌آمد، مگر کار قرآنی و فقط قرآن می‌تواند در این شرایط هماوردی کند، هیچ راه دیگری نیست، مثل و مانند نیز ندارد و کاری بسیار بی‌بدیل است. در واقع، سفره‌ای که امروز در اصفهان پهن شده، اثری بسیار عالی و ماندگار خواهد داشت.

 

نمایشگاه قرآن، توشه‌ای برای دستیابی به جامعه تراز اسلامی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان نیز در این مراسم گفت: نمایشگاه قرآن می‌تواند ره‌توشه مردم برای تحکیم خانواده و نزدیک شدن به جامعه تراز اسلامی باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین رمضانعلی معتمدی اظهار کرد: بعد از سه سال وقفه در برگزاری نمایشگاه قرآن که یکی از خسارت‌های عظیم کرونا به جامعه قرآنی بود، امسال توانستیم با همت مضاعف و جمعی، شاهد یک رویداد مهم فرهنگی‌ و قرآنی در استان باشیم.

وی ادامه داد: نمایشگاه قرآن مانور فعالان قرآنی در استان است، از این نظر که فعالیت‌های قرآنی عمدتاً در بخش مردمی و به صورت خودجوش انجام می‌شود و لازم است تمام این فعالیت‌ها سالانه در یک جا متبلور شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان تصریح کرد: نمایشگاه قرآن فرصت مناسبی است تا مؤسسات و فعالان قرآنی فعالیت‌های سالانه و ارزشمند خود را در معرض دید عموم قرار دهند و مردم قرآن‌دوست و متدین نیز از تازه‌های قرآنی در همه عرصه‌ها بازدید کنند.

وی با بیان اینکه برنامه‌ریزی برای برگزاری این نمایشگاه از بهمن‌ماه سال گذشته کلید خورد، بیان کرد: امیدواریم این میوه بسیار خوب به ثمر‌ رسیده و نمایشگاه بهترین تأثیر را بر فضای فرهنگی جامعه داشته باشد؛ از خدای متعال می‌خواهیم تا به همه ما توفیق حضور در عرصه فعالیت‌های قرآنی ثمربخش را ارزانی دارد.

 

تمسک به قرآن، راه برون‌رفت از شرایط نابسامان فرهنگی

رئیس دفتر نماینده ولی‌فقیه در استان اصفهان نیز در این مراسم گفت: راهکار برون‌رفت از شرایط نابسامان فرهنگی، تمسک جستن و پناه بردن به قرآن کریم است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین هاشمی با بیان اینکه کشور بعد از گذشت ۴۰ سال، از نظر فرهنگی و اخلاق انسانی و اسلامی در وضعیت مطلوبی نیست، اظهار کرد: در این شرایط نابسامان فرهنگی و با توجه به امکانات متعدد رسانه‌ای که در اختیار کودکان، نوجوانان و جوانان قرار دارد، لازم است آنها را به سلاح مناسبی مسلح کنیم.

وی افزود: پیامبر اسلام از وضعیتی که ما اکنون در آن قرار داریم، به شب ظلمت تعبیر می‌کند، یعنی تاریکی عظیمی که راهکار برون‌رفت از آن، تمسک به قرآن و پناه بردن به دامان این کتاب آسمانی است.

رئیس دفتر نماینده ولی‌فقیه در استان اصفهان به اهمیت ویژه جلسات قرائت قرآن در نظر مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب برای هیچ جلسه‌ای به اندازه جلسات قرآن وقت اختصاص نمی‌دهند و این نشان می‌دهد که تنها راه علاج مشکلات، قرآن است. بنابراین، مسئولان در نهادهای مختلف باید به قرآن توجه ویژه داشته باشند، برگزاری جلسات قرآن را به نیروهای زیرمجموعه خود واگذار نکنند و خود در صف اول این‌گونه جلسات حضور داشته باشند، همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب در کنار قاریان می‌نشینند تا آنها برایشان قرآن تلاوت کنند.

وی تصریح کرد: خواندن قرآن به تنهایی کافی نیست، بلکه باید به محتوا، تفسیر و ترجمه قرآن نیز توجه شود و اگر این مهم تحقق پیدا نکند، آینده‌ای نگران‌کننده‌تر از اکنون خواهیم داشت.

 

آرامش اجتماعی در پرتو جامعه قرآنی

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این مراسم با بیان اینکه یکی از معضلات اجتماعی امروزی، نبود آرامش است، گفت: اگر به دنبال آرامش ویژه می‌گردیم، باید جامعه‌ای قرآنی داشته باشیم.

حجت‌الاسلام منوچهر مهروی‌پور اظهار کرد: قرآن، معجزه ابدی پیامبر(ص) و در خدمت جامعه بشری است که مشکلات را برطرف می‌کند و به زبان روز با مردم سخن می‌گوید.

وی ادامه داد: امروز یکی از معضلات اجتماعی، نبود آرامش است و اگر به‌دنبال ایجاد آرامش در سطح جامعه هستیم، بدون شک قرآن کریم والاترین امری است که می‌تواند در این زمینه کمک کند و اگر به دنبال آرامش ویژه می‌گردیم، باید جامعه‌ای قرآنی داشته باشیم.

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اقدامات انجام شده در این شورا برای ارتقای مسائل فرهنگی، گفت: در شورای ششم، یکی از موضوعات مهم، فعالیت‌های فرهنگی‌ با رویکرد مذهبی است که یکی از مصادیق آن، کمک و هم‌افزایی در برگزاری رویدادی همچون نمایشگاه قرآن محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: مجموعه مدیریت شهری در ماه مبارک رمضان تلاش کرد تا اتفاقات ویژه‌ای در عرصه فرهنگی رقم بزند که یکی از آنها، برگزاری هفدهمین دوره نمایشگاه قرآن و عترت بود که بعد از سه سال وقفه برگزار شد.

 

جوانان، مخاطبان اصلی نمایشگاه قرآن

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اصفهان هم اظهار داشت: تلاش زیادی برای جذب جوانان در مؤسسات فرهنگی و قرآنی در حال انجام است که امیدواریم منجر به قرآنی شدن این قشر از جامعه شود.

حجت‌الاسلام مهدی فوقی افزود: مخاطب اصلی نمایشگاه قرآن و عترت، نوجوانان و جوانان هستند که باید توجه جدی به آنها داشته باشیم، زیرا تاکنون از این مخاطب غافل شده‌ایم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان نیز در ادامه افزود: قرآن کریم مظهر کرامت الهی است و خداوند آورنده قرآن و انسان کریم است و کرامت فراتر از سخاوت است که هر نیازی را پاسخ می‌دهد.

حجت‌الاسلام محمدحسین بلک اظهار کرد:  امروز نیاز جامعه ما این است که پرسشگری‌ها با قرآن پاسخ داده شود.

وی گفت: تاکنون در مجموعه اداره اوقاف، ۷۷۸ وقف قرآنی به ثبت رسیده و استان اصفهان رتبه‌های اول، دوم و سوم را در چهل‌وچهارمین دوره مسابقات قرآنی اوقاف و امور خیریه کشوری کسب کرده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان ادامه داد: افزایش عمق و محتوای ارائه شده در نمایشگاه قرآن و عترت اهمیت بیشتری نسبت به عرضه محصولات داشته است.


تاریخ انتشار : 1401/2/6

عضویت رایگان در خبرنامه

تبلیغات